vrijdag 4 mei 2007

3-D Beeldonderzoek 2e periode

3-D Beeldonderzoek periode 2:
Als eerste moesten we proefjes gaan maken van verschillende materialen. Vervolgens deze proefjes benoemen en er dan 1 uitkiezen waar je mee verder zou gaan. Daar moest je een verhaal bij bedenken en vervolgens daar weer iets bij gaan maken.
Oogverblindend/onberijkbaar:



Deelbaar-Verdeeld-Gespleten-Afgezonderd-Gehecht-
Verbonden-Geprikt-Gestoken:



Gespannen-Spanning:

Ruw-Stroef-Hardhandig-Verscheurend-
Gespleten persoonlijkheid:

Ontknoping-Chaotisch-Druk-Complex:
Vrolijk-Tempramentvol-Perfectionistisch:

Oncontroleerbaar-Verwarring-Chaotisch:
Verbondenheid-Vastberaden-Koppig-
Eigenwijs-Intiem:
Flexibel-Geordend-Gestructereerd-
Beweegelijk-Buigzaam:

Doorzichtig-Transparant-Scheinheilig-
Verlegen-Verstoppen-Verbergen:


Sereen-Maagdelijk-Reinheid:

Ik had uiteindelijk gekozen voor het proefje Oogverblindend. Daar zat dit verhaal bij:
Ogen die zich helemaal blind op iets staren. Ze worden verblind door iets waar ze heel lang naar kijken. (zich letterlijk blind op staren) bv. de schittering van iets zoals een spiegel.
De spiegel is helemaal bekleed met de zilveren rondjes en het rode draad. Ze kijkt naar zichzelf in de spiegel en denkt aan iets wat ze heel graag wilt. Ze ziet alleen dagene voor zich en staart zich er helemaal blind op. Kan haar ogen er niet vanaf krijgen. Wordt er helemaal gek van omdat het zo onbereikbaar lijkt. (de zilveren rondjes en het rode draad zijn als een soort 'net' wat het tegenhoud, alsof je erin gevangen zit/verstrengelt raakt). Waar ze ook kijkt ze ziet geen uitweg meer. Ze wil wel verder/vooruit kijken, zichzelf er niet helemaal blind op staren en verder gaan, alleen dat gaat niet ze ziet alleen datgene voor zich. Ze wil een uitweg zoeken waardoor ze het weer ziet zitten en ze zich niet helemaal blind staart alleen op dat ene.
De barst in de spiegel staat ook voor droevigheid, gefrustreerd zijn enz.
Op de foto's zie je de ogen die zich helemaal blind op iets staren. De zwart wit foto benadrukt ook weer hoe zwart/wit ze eigenlijk denkt:









De oplossing:
Een glasplaat nemen en daar het proefje (de zilveren rondjes en het rode draad) opleggen. Als je daar dan door kijkt zie je alles nog, de hele wereld alle leuke en mooie dingen die er nog zijn. Wat je nog kan gaan doen, het geluk en alles wat je nog in je hebt. Je kan gewoon vooruit kijken, dus je hebt en uitweg. En toen ze zich er helemaal blind opstaarde zag ze geen uitweg meer en zat ze als het ware gevangen in 'het net' maar als ze nu kijkt, is het net ook een beetje om haar tegen de buitenwereld te beschermen. Want door elk gaatje in het net kan zij voor een deel naar buiten komen. Het bied dus ook nog een soort van bescherming iets om aan vast te houden.
(Op de foto's zie je de dingen die ze weer gaat doen en de dingen die ze heeft gedaan, als ze het leven weer ziet zitten en de mooie dingen weer kan waarderen):



Eindcijfer: 7

Geen opmerkingen: